Τι πρέπει να προσέξετε στα προφίλ σας στα Social Media - μπορεί να σας στερήσουν τη θέση


Ας ξεκινήσουμε με ένα γεγονός: οι εργοδότες ή οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα ελέγξουν το προφίλ σας στα Social Media. Κανείς δε θα το παραδεχθεί, αλλά αυτό γίνεται. 

Ο έλεγχος των social media είναι το επόμενο βήμα μετά την αξιολόγηση του βιογραφικού. Αν ένα CV φανεί ενδιαφέρον στον αξιολογητή, θα θελήσει να αποκτήσει μια πιο "αληθινή" εικόνα για τον υποψήφιο, κοιτάζοντας τα προφίλ του υποψηφίου σε Facebook, Instagram, Linkedin κτλ. Πιστέψτε μας, η εικόνα που βγάζετε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι σοβαρός λόγος μη πρόσληψης ή ακόμα και απόλυσης.

Το Carierista.com ετοίμασε έναν κατάλογο με πράγματα που πρέπει να προσέξετε:


1. "Καθαρίστε" τα προφίλ σας

Τα social media υπάρχουν στη ζωή μας σχεδόν 15 χρόνια. Μια δημοσίευση του 2008 μπορεί να μη σας αντιπροσωπεύει πλέον. Οι έξαλλες φωτογραφίες στα φοιτητικά πάρτυ, ένα ποστάρισμα οργής για την ήττα της ομάδας σας το 2010, οι συνεχείς αναρτήσεις σας για τον χωρισμό σας πριν 5 χρόνια, όλα αυτά μπορεί να επηρεάσουν τον εργοδότη. Θα τον επηρεάσουν είτε γιατί θα του σχηματίσουν μια κακή εικόνα για το πρόσωπό σας, αλλά και γιατί θα προβληματιστεί που δεν μπήκατε στον κόπο να τα διαγράψετε.


2. Να είστε προσεκτικοί στις δημοσιεύσεις σας

Σαφέστατα υπάρχει ελευθερία του λόγου. Δημοσιεύσεις όμως με ρατσιστικό / εθνικιστικό / σεξιστικό περιεχόμενο θα επηρεάσουν αρνητικά τον υποψήφιο εργοδότη σας. 


3. Μην κατηγορείτε δημοσίως παλαιότερους εργοδότες

Μπορεί να έχετε απόλυτο δίκαιο. Τα δημόσια ποσταρίσματα όμως που στρέφονται εναντίον παλαιότερων εργοδοτών σας θα προβληματίσουν τον αξιολογητή. 


4. Προσέξτε τις ώρες που δημοσιεύετε

Ο υποψήφιος εργοδότης σας ξέρει αν εργάζεστε αυτή την περίοδο ή όχι. Αν βλέπει συνεχείς δημοσιεύσεις κατά τις εργάσιμες ώρες (οι οποίες δε συνδέονται με τη δουλειά σας) θα αμφισβητήσει την παραγωγικότητα και την εργατικότητά σας.


5. Ορθογραφικά λάθη στις δημοσιεύσεις σας

Αν στα ποσταρίσματα σας στο Facebook ή στα tweet σας, ο υποψήφιος εργοδότης σας εντοπίζει συχνά λάθη στην ορθογραφία και στη σύνταξη, τότε αυτό θα τον αποθαρρύνει να προχωρήσει στην πρόσληψη.


6. Μην αναδημοσιεύετε ειδήσεις / άρθρα από μη σοβαρές πηγές

Κατακλυζόμαστε καθημερινά από εκατοντάδες πληροφορίες. Η ικανότητα να μπορεί να διακρίνει κάποιος ποιες από αυτές είναι αξιόπιστες είναι καθοριστική για τον σημερινό πολίτη. Να είστε σίγουροι ότι αν ο υποψήφιος εργοδότης εντοπίσει αναδημοσίευση από σας Fakenews ή δημοσιεύσεων από ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας, θα λειτουργήσει εναντίον σας.

 

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Για τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις χρηστών και εταιρειών πάτησε εδώ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?